Початок операції Об’єднаних сил: минулої ночі поранено троє українських бійців

Утім, на кількість обстрілів зміна формату не вплинула. Терористи продовжують стріляти із заборонних калібрів. Новою операцією керує командувач Об’єднаних сил, який управлятиме підготовкою і...

Утім, на кількість обстрілів зміна формату не вплинула. Терористи продовжують стріляти із заборонних калібрів.

Новою операцією керує командувач Об’єднаних сил, який управлятиме підготовкою і керівництвом всіх сил оборони — не тільки підрозділами ЗС України, а й СБУ, поліції, Нацгвардії, прикордонників. Командувачем Об’єднаних сил призначили генерала Сергія Наєва.

“У цьому питанні є два аспекти, політичний і військовий. Якщо взяти військовий аспект, то на хід бойових дій і управління ними це, на мою думку, ніяк не вплине. Як Генеральний штаб планував операцій, такі і буде це робити надалі. Мирний план президента ніхто не відміняв, він є основною мантрою, якої дотримуватимуться. Інша справа — політичний аспект. Усі процеси підпорядковуються Штабу об’єднаного командування — це не тільки ЗСУ, але і військово-цивільні адміністрації, і Нацгвардія, і поліція, і СБУ, і прикордонники. Усі дозвільні документи по перетину лінії розмежування і провозу товарів видаватимуть військові. Усе переходить під їх контроль і таким чином під повний контроль президента. Але він одночасно отримує контроль і уникає відповідальності за якісь проколи чи недоліки. За все відповідатиме командувач Об’єднаних сил”, – розповідає Олег Жданов, військовий експерт, колишній офіцер оперативного управління Генштабу ЗСУ.

Першої доби операції об’єднаних сил зафіксовано 44 обстріли наших позицій.

“Противник, не дотримуючись міжнародних угод, шість разів відкривав вогонь зі 120- та 82-міліметрових мінометів та вів вогонь зі стрілецької зброї. Троє українських військовослужбовців зазнали поранень. Українські підрозділи на передових позиціях на обстріли російсько-окупаційних військ за потреби відповідали вогнем у відповідь, без порушень Мінських домовленостей. За даними розвідки, противник за добу зазнав втрат – у нього п’ятеро поранених”, – повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил.

Читайте також: В Івано-Франківську з вікна багатоповерхівки випав 30-річний чоловік

Категорії
Новини
Новини
Loading...