На Зелені свята франківцям організують додаткові автобуси до Дем’янового Лазу

Івано-Франківськ готується до відзначення Зелених Свят. З цієї нагоди у меморіальному комплексі Дем’янів Лаз заплановано урочисті заходи. Для тих, хто захоче прийняти участь у...

Івано-Франківськ готується до відзначення Зелених Свят. З цієї нагоди у меморіальному комплексі Дем’янів Лаз заплановано урочисті заходи.

Для тих, хто захоче прийняти участь у заходах у Дем’яновому Лазі, які заплановано на 27 травня, буде організовано додаткові автобуси.

“Об 11.20 з вулиці Лепкого 46, від АС-2 та від Катедри виїдуть автобуси. А з вокзалу – щогодини курсуватимуть маршрутки до Дем’янового лазу”, – повідомляють на офіційному сайті міста.

Вшанування жертв політичних репресій тут розпочнеться о 12:00.

До слова, Зелені свята (також Зелені святки) – українська назва християнського свята Трійці. Це традиційне Українське свято, що пов’язане з літом.

Зелені свята вшановують сотворення всесвіту – цього дня, Господь сотворив Землю і засіяв її зеленню.  На Зелені Свята криницю обов’язково квітчали, в хаті все озеленювали, вулицю чисто вимітали і тоді йшли на кладовище поминати покійних.

Читайте також: “Чорна п`ятниця” на Шевченка: Марцінків хоче обмежити рух транспорту у середмісті. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...