“Прикарпатські співаночки”: на Франківщині провели другий Всеукраїнський фестиваль. ФОТО

Днями у селі Космач Богородчанського району відбувся другий Всеукраїнський фестиваль “Прикарпатські співаночки”, організованого заслуженим діячем естрадного мистецтва України поетом – піснярем Нестором Мартинцем.   Близько сотні...
Днями у селі Космач Богородчанського району відбувся другий Всеукраїнський фестиваль “Прикарпатські співаночки”, організованого заслуженим діячем естрадного мистецтва України поетом – піснярем Нестором Мартинцем.

 
Близько сотні учасників з різних куточків України з’їхалися на святкове дійство. Концерт тривав більше чотирьох годин за значної підтримки місцевих жителів і гостей фестивалю, повідомляють у прес-службі ОДА в Івано-Франківській області.

Мистецьке дійство організував заслужений діяч естрадного мистецтва України поет-пісняр Нестор Мартинець. На фестиваль прибули співзасновники Всеукраїнського творчого марафону “Мистецтво єднає Україну” поет-пісняр Іван Кушнір з Тернополя разом із своєю командою, до них приєдналися поет-пісняр Володимир Канюка з Житомирщини та співак і композитор Володимир Брай з донечкою Даніелою із Закарпаття.

Серед учасників фестивалю  були  відомі співачки Оксана Микицей та Маріанна Роз з Прикарпаття. Також гурти «Воля» та «Зоресвіт», жіночий ансамбль “Полісяночка” з села Носелівка, що на Чернігівщині, жіночий ансамбль “Надвечір’я” з села Маркова та жіночий гурт “Живиця” під керівництвом заслуженого діяча культури Миколи Гуменяка.

Дуже гарно відкривали свято читаючи вірші Н.Мартинця – Яцків Владислав та Ангеліна Лазорук. Зачаровували своїм співом Любомир Курташ з м.Долини та Віктор Стасюк. Щирими оплесками нагородили найменшу учасницю фестивалю Софійку Петрук та переможницю багатьох пісенних конкурсів Гуменюк Діану та її сестричку Аліну. Прекрасні голоси почули Карпати і від Даніели Брай, Юлії Сигіль та Марійки Кенюк, високі вокальні таланти продемонстрували Оксана Микицей, Маріанна Роз, Тетяна Феденько,, а Володимир Брай зачарував усю полонину грою на трембіті та запальними піснями.

Був на святі родинний дует поета-пісняра Ігоря Борщика та його сина Василька із Львівщини, їхні пісні отримали шквал оплесків з усієї полонини. Неперевершеним співом від Галини Вірстюк та її хореографічного колективу захоплювалися усі глядачі цього дійства.

Майже до пізньої ночі виводили на сцену та нагороджували грамотами чарівні ведучі Марійка Гоцак та Христина Данилів. На завершення фестивалю виступав поет-пісняр Іван Кушнір, захоплюючи глядача своїми віршами; під кінець фестивалю на сцену вийшов Нестор Мартинець при підтримці своїх колег та заспівав пісню “Я друзі вас безмежно обнімаю”. Багаттями була усіяна вся космацька полонина, люди щиро дякували всім артистам за гарний концерт і запрошували приїзжати на слідуючий рік.

Читайте також: На Прикарпатті готуються до XXV Міжнародного гуцульського фестивалю

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...