На Прикарпатті відбувся XXV Міжнародний гуцульський фестиваль. ФОТО

У суботу, 28 липня, у Яремче урочисто відкрився XXV ювілейний Міжнародний гуцульський фестиваль, який представляє автентичну культуру гуцулів, їхні традиції, побут та упродовж багатьох років...

У суботу, 28 липня, у Яремче урочисто відкрився XXV ювілейний Міжнародний гуцульський фестиваль, який представляє автентичну культуру гуцулів, їхні традиції, побут та упродовж багатьох років збирає представників цього талановитого етносу з усіх куточків світу.

Розпочалося дійство фестивальною ходою творчих колективів-учасників, представників влади області і депутатського корпусу усіх рівнів, об’єднаних територіальних громад,  духовенства та гостей заходу. В урочистостях взяли участь  голова  обласної державної адміністрації Олег Гончарук із дружиною Людмилою та донькою Валентиною, делегації і творчі колективи районів та міст Єврокарпатського регіону, інформує прес-служба ІФ ОДА.

Вітаючи учасників фестивального дійства та гостей свята, Олег Гончарук зазначив: “Сьогодні Міжнародний гуцульський фестиваль відкриває двері для мешканців та гостей українських Карпат. Мені приємно відзначити, що Яремчанщина має можливість продемонструвати не тільки Україні, але й усьому світу самобутню культуру наших гуцульських традицій та творчість народних майстрів. Саме в цей регіон завжди приїжджає велика кількість гостей. Сьогодні вони є не тільки глядачами, але й активними  учасниками нашого фестивалю. Я переконаний, в їхніх серцях залишиться та зразкова любов до України, яку відчули вони на цьому святі, а також патріотизм та  віра в майбутнє”.

“Ми також не можемо сьогодні не згадати про наших земляків, які на сході України оберігають рідну землю від російського агресора. Схиляємо голови перед загиблими та шануємо наших ветеранів. Я переконаний, що ми переможемо і над Україною засяє мирне сонце. Також хочу виразити слова вдячності усім організаторам і учасниками цього фестивалю за віддану працю та за недоспані ночі й побажати  усім приємних вражень від участі у фестивалі”, – наголосив очільник області.

Гості фестивалю мали можливість насолоджуватись виступами гуцульських мистецьких ансамблів, колективів пісні і танцю всіх населених пунктів Яремчанщини. 

У неділю, 29 липня, святкування продовжились. Так, о 18:30 розпочалася концертна програма за участю гуртів “Брати Станіславова”, “Ангажемент на вівторок” та ін, а з 21:00 по 23:00 на відвідувачів фестивалю чекала молодіжна дискотека за участю DJ PaВLo.

Читайте також: Прикарпатці відвідали Міжнародний фестиваль «Гуцулія» в Румунії. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...