У Франківську можна викликати поліцію через мобільний додаток “My Рol”. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні 1 серпня, запустили додаток “My Рol” представник компанії розробника Дмитро Кібзун та начальник обласної поліції Володимир Голубош у Ситуаційному центрі. Додаток дає можливість...

Сьогодні 1 серпня, запустили додаток “My Рol” представник компанії розробника Дмитро Кібзун та начальник обласної поліції Володимир Голубош у Ситуаційному центрі.

Додаток дає можливість термінового виклику поліції за допомогою однієї кнопки. За словами представника додатку, все більше людей користується мобільними додатками, – пише Бліц-Інфо.

“Ми представляємо проект для пришвидшення і зручнішого контактувати громадян з поліцією. Ми створили спеціальну платформу для комунікації і довіри між поліцією і громадянами. Кнопка SOS створена для того щоб викликати поліцію терміново, без дзвінка”,- пояснив представник розробника.

Також додаток допоможе знайти найближчий відділ поліції чи лікарню. Також за допомогою геолокації додаток допоможе людям, які заблукали в лісі чи горах знайти найближче поселення чи дійти до рятувальників. 

“Набагато легше натиснути на кнопочку в екстреній ситуації і отримати допомогу”,- каже начальник ГУНП в області Володимир Голубош.

Розробники запевняють, що наша область друга в Україні де офіційно запрацював цей додаток, адже тут велика кількість туристів. В поліції переконані, що цей додаток дуже знадобиться туристам чи громадянам інших держав, які будуть в нас в області і їм знадобиться допомога. Адже навіть не знаючи мови вони зможуть отримати допомогу поліції чи рятувальників.

Окрім того, за словами розробників, додаток вже встигнув врятувати життя людини. 

“До таксиста сіли в машину двоє чоловіків і погрожуючи ножем сказали їхати в ліс. Він не розгубився і непомітно натиснув кнопку SOS в додатку. Поліція одразу ж отримала виклик про загрозу життю і дані про місцезнаходження потерпілого та врятувала йому життя”, – розповідає представник компанії-розробника.

Поліцейські пояснюють, що одразу після натискання копки SOS в координаційний центр поліції приходить сповіщення про загрозу життю людини. Оператору висвічується фото заявника і дані про його місцезнаходження, які одразу передають найближчому патрулю. Такий виклик займає не більше 20 секунд.

Завантажити додаток можна в “Google play” та “App Store”. Він абсолютно безкоштовний.

Результат пошуку зображень за запитом "мобільний додаток "My Pol" івано-франківськ"

Пов’язане зображення

Читайте також: У Івано-Франківську активісти запропонували новий логотип міста. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...