Олександр Шевченко взяв участь у благодійному ходотоні та привітав усіх учасників дійства. ФОТО

650 кілометрів пішки. Такий шлях українські та канадські активісти подолали з Києва до Ворохти за 57 днів. Їх основна мета – закликати владу реформувати...

650 кілометрів пішки. Такий шлях українські та канадські активісти подолали з Києва до Ворохти за 57 днів.

Їх основна мета – закликати владу реформувати систему інтернатів та привернути увагу громадськості до проблем дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Адже після навчання у інтернатному закладі дитина не пристосована до самостійного життя та не може справитись із усіма його викликами. Тому ситуацію треба змінювати.

“Звісно, було б краще, якби люди усиновлювали, удочеряли таких діток, опікувалися ними, відвідували інтернати. Щоб проживши  в такому закладі, діти нормально жили у суспільстві, йшли вчитися, працювати, створювали сім’ю. А не опинялися часом, скажімо, в тюрмі, бо чогось не навчилися. Краще щоб люди з ними більше спілкувалися”, – зазначила засновниця канадсько-українського благодійного фонду “Нове покоління” Руслана Вжисневська.

Добре знає, як бути вихованцем школи-інтернату учасник ходотону Роберт Беняк. Волонтер зізнається, коли покинув стіни такого навчального закладу, пристосуватися навіть до банальних побутових речей було важко.

“Ми йдем в Європу. А у всіх європейських країнах такого терміну, як “інтернат” немає. І в нас його не повинно бути”, –  сказав Роберт.

Приєднався до благодійного ходотону і народний депутат Олександр Шевченко. Із фондом “Нове покоління” парламентар співпрацює уже декілька років поспіль, допомагає усім необхідним. Каже на жаль, держава не може забезпечити дітей-сиріт іноді навіть найнеобхіднішим. І добре, що є люди, котрим не байдуже майбутнє покоління України.

“Цей ходотон повинен привернути увагу до сиротинців. Та насправді проблема ще більш болюча. Адже в Україні люди виживають, а не живуть. І часом навіть попри велике бажання, через фінансові труднощі, мало хто може всиновити дитину. Сиротинці – це пострадянський пережиток, якого ми повинні позбавитися. А ще маємо зробити усе, аби кожна українська сім’я жила заможно і саме у таких родинах зростали щасливі діти”, – сказав Олександр Шевченко.

По завершенню благодійного ходотону, діти-сироти разом з волонтерами відправилися до літнього табору. Триватиме він до 18-го серпня.

На правах реклами

Читайте також: На футбольному матчі у Тлумачі зібрали понад 9 тисяч гривень для онкохворого Станіслава Фармуги

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...