На Прикарпатті припинила діяльність організація, яка допомагала безпритульним тваринам

Благодійна організація “Врятуй друга” у Косові заявила в мережі про припинення діяльності через безвідповідальність людей та жорстоке поводження із тваринами. За словами волонтерів, після...

Благодійна організація “Врятуй друга” у Косові заявила в мережі про припинення діяльності через безвідповідальність людей та жорстоке поводження із тваринами.

За словами волонтерів, після припинення діяльності благодійної організації вони допомагатимуть безпритульним тваринам як небайдужі люди, пише Репортер.

“Причиною цього стала наймасовіша за останні кілька років людська безвідповідальність і жорстокість у поводженні з тваринами. Ми мали на меті світлу ідею побудови притулку для таких покинутих тварин і маленькими кроками йшли до мети. Проте зіткнулися з тим, що люди “турботливо” і з “любов’ю” вивозили потомства своїх домашніх улюбленців у місця, де шанси вижити рівні 0 або близькі до цього, вчасно не простерилізувавши, бо це ж “великий гріх” або чекаючи, що це зроблять за них. На жаль, свідомость наша ще міцно спить і ніякі аргументи на неї не діють”, – пишуть волонтери.

Вони зазначають, що люди перекладають свою відповідальність за тварин на волонтерів і вважають це нормою. Тому в таких умовах їм стало вкрай складно працювати.

“Останньою краплею стали “коробки щастя” з різною кількістю малюків, які “люди” тихенько приносили в ліс, під магазини, школи та будинки волонтерів. На фото ви бачите саме один із таких випадків, коли під паркан безжалісно викинули цуценят, де мільйони черв’яків вже проникли в шкіру. До цього важко ще щось добавити…”, – йдеться у дописі.

За словами волонтерів, вони не чекають оцінки своїм діям, а просто хочуть, аби всі прийняли ситуацію.

“Будемо раді і вдячні бачити поруч людей, які змінюють світ, який їх оточує, і які також готові на громадських засадах допомагати нашим чотирилапим друзям”, – написали волонтери.

Читайте також: У Всесвітній день кішок відомі прикарпатці поділилися історіями про своїх улюбленців. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...