У Крилосі відбувся перший духовно-мистецький проект “Вірую”. ФОТО/ВІДЕО

25 серпня у с.Крилос Галицького району в Національному заповіднику “Давній Галич” на Крилоській горі з нагоди святкування Дня незалежності України, в рамках духовно-мистецького проекту...
25 серпня у с.Крилос Галицького району в Національному заповіднику “Давній Галич” на Крилоській горі з нагоди святкування Дня незалежності України, в рамках духовно-мистецького проекту “Вірую” пролунали виступи українських музикантів світового рівня.

На захід завітали голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук із дружиною Людмилою та донькою Валентиною, народні депутати України Анатолій Матвієнко з дружиною Ольгою та Микола Княжицький з дружиною Ларисою, президент Івано-Франківської торгово-промислової палати Андрій Левкович, священнослужителі, відомі культурні діячі, представники влади та громадськості, – повідомляє Івано-Франківська ОДА.

“Сьогодні відбувається надзвичайно важлива та грандіозна подія – духовно-мистецький проект “Вірую”. Саме віра дозволяє рухатися вперед та долати труднощі до кращого майбутнього нашої держави, – зазначив Олег Гончарук. – Віра допомагає переживати найважчі часи, проходити усі труднощі і негаразди. У цьому святому місці віра кожного у себе, у свої сили є запорукою успіху. А демонструючи людям українські мистецькі проекти європейського рівня, ми показуємо, що в Україні можна і потрібно бути успішними”.

На сцені у Крилосі Народна артистка України Ніна Матвієнко дивувала своїм неймовірним голосом шанувальників якісної української музики. Цікавим дійством проекту “Вірую” було звучання нової опери-реквієму “IYOV”, яка створена за книгою Йова зі Старого Заповіту з використанням латинських сакральних текстів.

Пролунали й музичні твори у виконанні квартету бандуристок “Гердан” Прикарпатського Національного університету імені Василя Стефаника, академічного симфонічного оркестру обласної філармонії імені І. Маланюк. У приміщені храму звучали давні духовні наспіви України до Богородиці “Радуйся” Наталії Половинки та Юлії Тарасович. Також присутніх вражали мелодичні звуки карильйону “Духовна Скарбниця”.

Окрім того, народний депутат України Анатолій Матвієнко розповів про ситуацію щодо відновлення кафедрального Успенського собору на території с. Крилос та зауважив: “Для того, щоб прийти у це красиве місце віри на Крилоській горі необхідно зрозуміти, що віра і дія сьогодні є найважливішими складовими нашого життя. 27 років ми прожили у вільній і незалежній країні. Я хотів би, щоб сьогоднішній захід відвідала та інтелігенція, яка мала б не меті та була здатна вести за собою людей для добробуту та розвитку України”.

Важливо зазначити, що організаторами мистецького проекту “Вірую” є благодійний фонд “Україна Інкогніта”, обласна державна адміністрація, Івано-Франківська торгово-промислова палата та агенція регіонального розвитку області.

Більше дивіться у відеосюжеті ТРК РАІ

Читайте також: Галицьке Євангеліє з багаторічною історією повернули на Прикарпаття

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...