В Івано-Франківську стартував оновлений проект “Молодь і влада”. ФОТО

У п’ятницю, 2 листопада, в Івано-Франківську стартував набір молодих людей на стажування у міській раді в рамках проекту “Молодь і влада”. Мета проекту “Молодь...

У п’ятницю, 2 листопада, в Івано-Франківську стартував набір молодих людей на стажування у міській раді в рамках проекту “Молодь і влада”.

Мета проекту “Молодь і влада” – надати усім охочим можливість ознайомитися з діяльністю департаментів та відділів міської ради “зсередини”, сформувати власну незалежну думку з цього приводу, отримати практичні знання та досвід. Програма реалізовується за підтримки очільника Івано-Франківська Руслана Марцінківа та секретаря міської ради Оксани Савчук.

Цей проект є хорошим стартом для активних молодих людей, які прагнуть пов’язати своє життя із державною службою або займатися активною громадською діяльністю задля блага міста, інформує “Галка”.

За словами координатора проекту Романа Труби, проект вже успішно функціонує більше 10 років і за цей час понад 400 учасників стали його випускниками.

“Сьогодні ми презентуємо дещо оновлений проект. Його суть – стажування молодих людей у структурних підрозділах міськради. Ми підготували багато цікавих тренінгів і заходів. Цьогорічне нововведення – це впровадження воркшопів з маркетингу, проектного менеджменту і правозахисту. Кожен випускник у своєму воркшопі презентує певний проект”, – розповідає Роман Труба.

Найбільше шансів стати учасниками проекту, за словами координатора, у студентів старших курсів і випускників, а також у просто активних людей.

Секретар міськради Оксана Савчук каже, щороку на проект “Молодь і влада” зголошується більше 100 учасників.

“Завдання “Молоді і влади” – щоб молоді люди приходили в органи місцевого самоврядування і розуміли, що таке державна служба. Ми хочемо розвінчати міф, що в міськраді нецікаво працювати. Приємно, що наші учасники досить активно проявляють себе в різних департаментах”, – додає Савчук.

Випускниця проекту Тетяна зауважує, що “Молодь і влада” – це чудова програма, яка дає молодим людям спробувати себе в держструктурі.

“У молоді виховують правильні цінності, вчать шанувати традиції. Учасник завжди мають дуже насичену програму. Все це направду дуже цікаво”.

Двічі випускник проекту Юрій каже, що програма вчить молодих людей бути активнішим і відповідальнішими за ті речі, які вони роблять.

“Це дуже корисно впливає на саморозвиток. З кожним роком проект розвивається, а родзинкою цього року будуть саме воркшопи”.

Цьогоріч учасниками проекту можуть стати 50 людей. Відбір буде проводитися на конкурсній основі. Зареєструватися на участь у проекті можна у 108-му кабінеті міської ради або на сторінках соціальних мереж координатора проекту Романа Труби. Набір триватиме до 12 листопада.

Читайте також: “Все починається з добра”: франківські студенти створили в мережі соціальний проект. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...