В Івано-Франківську відбувся Всеукраїнський турнір з фрі-файту. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 3 листопада, в Івано-Франківську в манежі коледжу фізичного виховання відбувся шостий Всеукраїнський турнір з фрі-файту пам`яті Павла Федорука. Одночасно з цим турніром відбуваються...

Сьогодні, 3 листопада, в Івано-Франківську в манежі коледжу фізичного виховання відбувся шостий Всеукраїнський турнір з фрі-файту пам`яті Павла Федорука.

Одночасно з цим турніром відбуваються ще два – Чемпіонат України з фрі-файту серед дорослих та Всеукраїнський турнір “Захисник вітчизни”, пише Фіртка.

У 2012 році з ініціативи і зусиллям керівництва Івано-Франківської обласної Федерації бойових мистецтв та тренерського складу СК «Вікінг» в місті започаткували та вперше провели турнір пам’яті 1-го президента Федерації Павла Федорука.

Як відмітила мати Павла Федорука, Зінаїда Федорук, цей вид спорту виник зі східних єдиноборств і набув великої популярності у світі. Тому не дивно, що він зараз стає більш популярним в Україні.

“Ми бачимо, що є потреба в більшому залі, тому що з року в рік приходить багато людей, які цікавляться ним, працюють кілька клубів. Тому цього року ми об’єднали зусилля з Всеукраїнською федерацією фрі-файту, спромоглися організувати гарний зал, щоб було більше місця, простору, щоб діти відчували урочистість, важливість цих змагань. Так ми намагаємось ще більше популяризувати цей вид спорту, тому що він розвиває не лише фізичні здібності, але й заснований на духовних якостях. Ми прагнемо, щоб з фрі-файту виростали справжні духовні люди, які готові відстоювати і боротися за свого наставника, за свою Батьківщину та родину”, – зазначила Зінаїда Федорук.

В боротьбі за призові місця та перемогу та визнання своїх зусиль на татамі зустрілись представники з різних куточків України.

“Мені дуже приємно що наша компанія підтримує традиційний Всеукраїнський турнір з фрі-файту і першого президента Івано-Франківської федерації Павла Федорука. Я особисто був з ним знайомим, ми дуже довго дружили, він був великим шанувальником спорту. Приємно, що ці змагання проводяться вже шостий рік поспіль. Ми завжди стараємося зробити турнір більш цікавим і корисним, тому залучаємо до турніру й інші змагання. На початку виступу були сказані слова, що краще , щоб наші хлопці проявляли свою майстерність в спортивних залах, чим на передовій. Тому нам приємно, що ми можемо це підтримувати, що турнір проходить у нашому місті та люди з усіх куточків України з’їжджаються до нас”, – відмітив очільник Івано-Франківської обласної федерації бойових мистецтв, керівник компанії «UTeam» Тарас Гурик.

За словами  представника клубу «Вікінг» Олександра Шевчука до Івано-Франківська приїхали 150 учасників з 14 областей.

Зокрема: з Київської, Житомирської, Вінницької, Тернопільської, Івано-Франківської, Запорізької, Харківської, Дніпропетровської, Львівської, Полтавської, Одеської, Сумської, Херсонської, Миколаївської, Чернівецької областей, а також з Криму.

Глядачі та поціновувачі фрі-файту протягом цілого дня мали змогу спостерігати за видовищними поєдинками. Імена переможців турніру Фіртка повідомить згодом.

Вже шостий рік поспіль ці змагання приваблюють все більше і більше спортсменів, клубів, а насамперед – однодумців, для яких бойові мистецтва, розвиток тіла та духу молоді стали сенсом життя.

Основною метою турнірів є пропаганда, поширення та популяризація здорового способу життя, фізичної культури і спорту, бойових мистецтв та контактних єдиноборств, а також сприяння впровадження фрі-файту у практику фізкультурно-оздоровчої і спортивної роботи як ефективного засобу морального виховання та всебічного розвитку молоді.  

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Довідково:

Павло Іванович Федорук народився 15 травня 1972 року в м. Львові. У 1994 році закінчив Прикарпатський університет імені Василя Стефаника за спеціальністю “Фізика та інформатика”.

Свою трудову діяльність розпочав у 1994 році на посаді інженера-програміста інформаційного відділу Прикарпатського університету.

З 1994 по 2002 рік був завідувачем інформаційного відділу ПНУ. З 2002 року очолив Центр інформаційних технологій Прикарпатського університету імені Василя Стефаника. У 2002 році йому була присуджена науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю “Математичне і програмне забезпечення обчислювальних машин і систем“.

В наступному році присвоєно вчене звання доцента кафедри економічної кібернетики ПНУ. У 2010 р. Павло Іванович захистив докторську дисертацію за спеціальністю “Інформаційні технології“. В наступному році присвоєно вчене звання професора кафедри інформаційних технологій ПНУ.

З 2010 року очолював новостворену кафедру інформаційних технологій факультету математики та інформатики ПНУ.

У 2012 році був призначений на посаду проректора з наукової роботи університету.

Читайте також: Міський голова розігрує серед франківців книги. УМОВИ

Категорії
Новини
Новини
Loading...