В Івано-Франківську відбулися традиційні змагання із гри Боча. ФОТО

Другий рік поспіль за підтримки народного депутата України Олександра Шевченка Івано-Франківськ приймає Кубок Західної ліги із гри Боча. Це параолімпійський вид спорту для особливих...

Другий рік поспіль за підтримки народного депутата України Олександра Шевченка Івано-Франківськ приймає Кубок Західної ліги із гри Боча. Це параолімпійський вид спорту для особливих людей, які пересуваються на візках.

 

Гравці намагаються максимально наблизити м’ячі свого кольору до білого. Спортсмени змагались у командних та індивідуальних змаганнях.

«Забезпечення гідного рівня життя для людей з інвалідністю має бути пріоритетним у державній політиці. Щоб усі вони мали не тільки пристосовану та комфортну інфраструктуру, а всі засоби для того, подорожувати, займатись спортом і жити повноцінним життям. На жаль, сьогодні людей з особливими потребами залишили сам-на-сам із власними проблемами», – сказав Олександр Шевченко.

 

Кубок Західної ліги з гри Боча минулого року здобула команда з Івано-Франківська. То ж цього разу на правах господарів приймали майже півсотні спортсменів із 11 десяти областей: Луцька, Закарпаття, Хмельницького, Чернівців, Львова, Одеси, Рівного та інших.

«Ми минулого року спробували. У нас вийшло. А цьогоріч змагання розширили географію, ми приймаємо ще більше спортсменів. Радіємо, що ці люди змогли до нас приїхати, позмагатись. Адже для них важливо бути соціально адаптованими», – каже представник Національної асамблеї інвалідів України, член команди УКРОПу Микола Макар.

Для Анни Остапів змагання із гри Бочі – уже традиційні. Минулого року дівчина здобула перемогу. На високі результати розраховує і цього разу.

«Ми із напарницею у 2017 зуміли перемогти та здобути кубок. Проте, значно вагомішим є наше спілкування, дружня атмосфера, всі спілкуються. Це і є головною метою таких заходів», – сказала франківчанка Анна Остапів.

На правах реклами

Читайте також: “З мрією в серці”: на Коломийщині відбувся фестин творчості для молоді з інвалідністю. ФОТО

 

 

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...