Прикарпатські рятувальники тренувалися в екстремальних ситуаціях шляхом долання вогневої смуги. ФОТО

12 березня на території Хриплинського промвузла була проведена психологічна підготовка особового  складу Прикарпатських рятувальників  до роботи в  екстремальних  ситуаціях шляхом долання смуги вогневої психологічної...

12 березня на території Хриплинського промвузла була проведена психологічна підготовка особового  складу Прикарпатських рятувальників  до роботи в  екстремальних  ситуаціях шляхом долання смуги вогневої психологічної підготовки з моделюванням  ситуаційних завдань.

Метою даного заходу є підготовка пожежних до роботи у стресових ситуаціях,  удосконалення прийомів роботи з пожежним обладнанням  в умовах  наближених до бойових, повідомляє Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Робота пожежно-рятувальних підрозділів при гасінні пожеж, проведенні рятувальних робіт пов’язана з підвищеним ризиком.

Пожежа, як правило, супроводжується знищенням матеріальних цінностей і створює небезпеку для здоров’я і життя багатьох людей.

У зоні пожежі відокремлюють зони теплового впливу і задимлення, першим основним вражаючим фактором є дія на організм високих температур і як наслідок виникнення опіків. У другій люди страждають, в основному, від продуктів горіння (диму), багато з них мають підвищену токсичність і можуть викликати отруєння різного ступеня.

Тому, для успішного гасіння пожежі і рятування людей пожежним доводиться працювати постійно ризикуючи і в будь-яких непридатних умовах, а саме: на висоті, при сильному вітрі, низьких температурах, підвалах, зонах великої задимленості, де доводиться працювати в захисних апаратах, в умовах високої температури, обмеженої видимості, виконуючи при цьому обсяг робіт різного ступеня складності.

З цією метою на смузі імітуються місця і вплив факторів пожежі, ставиться мета на шляхах по досягненню мети створюються труднощі і перешкоди, де виконуються реальні види оперативної роботи.

Тренування на смузі психологічної підготовки сприяє підвищенню фізичної витривалості, психологічної стійкості і навиків оперативної роботи в складних умовах.

DSC_4556.JPG

DSC_4559.JPG

DSC_4574.JPG

DSC_4607.JPG

Читайте також: На Франківщині згорів дерев’яний житловий будинок та господарська будівля

Категорії
Новини
Новини
Loading...