Свято сливи: на Тлумаччині проведуть унікальний гатрономічний фестиваль

У середу, 28 серпня, на Тлумаччині відбудеться гастрономічний фестиваль “Свято Сливи”. Про це у мережіповідомив директор “Дністровського регіонального ландшафтного парку імені Сергія Дідича” Михайло...

У середу, 28 серпня, на Тлумаччині відбудеться гастрономічний фестиваль “Свято Сливи”.

Про це у мережіповідомив директор “Дністровського регіонального ландшафтного парку імені Сергія Дідича” Михайло Ковтун.

“Основною метою заходу є відновлення, збереження та розвиток традицій сливового садівництва на Прикарпатті, популяризація покутської кухні та екотуристичного потенціалу с.Надорожна і Тлумацької ОТГ загалом”, – підкреслив Михайло Ковтун.

Ще з давніх часів на благодатній Надорожнянській землі завжди гарно родили сливи, з яких місцеві жителі готували різні цікаві смачні страви не тільки для себе, а, подейкують, й на експорт. Тому село Надорожна іноді називали «Сливоград», а місцеве населення – «слив’єнники».

“Фестиваль покликаний відкрити для гостей краю його історичну, культурну та рекреаційну, а, особливо, гастрономічну привабливість, сприяти розвитку туристичного потенціалу Тлумаччини”, – зауважив організатор.

Окрім цього фестиваль має на меті зібрати однодумців довкола “ідеї” пропагувати екологічну культуру.

“Місія: Привернути увагу і актуалізувати питання збереження та пропаганди етнічно-культурної та гастрономічної спадщини Покуття”, – резюмував Михайло Ковтун.

Світлина від Михайла Ковтуна.

Читайте також: 93-річний паламар із Прикарпаття за 30 років не пропустив майже жодної літургії

Категорії
Новини
Новини
Loading...