У Франківську готуються до зими: що вже зробили комунальні підприємства

В Івано-Франківську розповіли про підготовку міста до осінньо-зимового періоду. За словами директора департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайла Смушака, КП “Івано-Франківськводоекотехпром” зробило капітальний...

В Івано-Франківську розповіли про підготовку міста до осінньо-зимового періоду.

За словами директора департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайла Смушака, КП “Івано-Франківськводоекотехпром” зробило капітальний ремонт водопровідних мереж та вводів протяжністю 1,81 км на суму понад 3 мільйони 423 тисяч гривень, капітальний ремонт каналізаційних мереж на суму 2 мільйони 242 тисяч гривень, пише “Галицький кореспондент”.

Також працівники підприємства провели промивання каналізаційних мереж, очистили резервуари чистої води на водонасосних станціях, створили повний запас коагулянту тощо.

Загалом “Івано-Франківськводоекотехпром” провів роботи вартістю понад 6 мільйонів 664 тисяч гривень. ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” виконало поточний ремонт обладнання на центральних теплових пунктах та ремонт 31-ої котельні.

Також підприємство провело гідравлічне випробування та поточний ремонт теплових мереж та діагностику дев’яти котлах. У котельні на вулиці Довгій, 68а провели реконструкцію, у повному обсязі провели технічне переоснащення котельні на вул. Юності, 11а тощо.

Всього “Івано-Франківськтеплокомуненерго” ввиконало роботи на суму 9 мільйонів 820 тисяч гривень.

ТОВ “Станіславська теплоенергетична компанія” стовідсотково провела гідравлічне випробування теплових мереж протяжністю та виконано їх поточний ремонт. Натомість гідравлічне випробування та поточний ремонт котлів виконано на 90%. Окрім того, проводяться роботи з профілактичного і поточного ремонтів допоміжного обладнання.

КП “Муніципальна дорожня компанія” підготувало чотири одиниці спецтехніки для механізованого прибирання доріг та вулиць від снігу. Заготовило 4000 тонн технічної солі для посипання вулиць у зимовий період тощо.

КП “Івано-Франківськміськсвітло” провело обстеження мереж зовнішнього освітлення для визначення аварійних осередків, замінило вісім аварійних опор, провело обстеження спецтехніки в експертно-технічному центрі та підготувало до роботи в осінньо-зимовий період п’ять одиниць автотранспорту. Загалом підприємство виконало робіт на 2 мільйони 375 тисяч гривень.

КП “Муніципальна інвестиційна управляюча компанія” та КП “Дирекція замовника” провели поточні ремонти дахів в 18-ти ти будинках, склили двері та вікна, ремонтували систему центрального опалення та системи гарячого та холодного водопостачання. Вартість проведених підприємствами робіт складає 4 мільйони 571 тисяч гривень.

За словами Михайла Смушака, МІУК фактично підготував до роботи в опалювальний період 254 із 641 будинків (40%), КП “Дирекція замовника” – 33 із 55 будинків (60%). Також готові до зими 265 будинків із 395, що перебувають в управлінні ОСББ, ОК (ЖБК). З 42 будинків, де управляючі компанії – приватні, 28 – готові до зими. Смушак пояснює, наразі підготовка до осінньо-зимового періоду триває. Їх планують завершити до 10 жовтня року.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Сьогодні останній день, коли прикарпатці можуть придбати газ дешевше

Категорії
Новини
Новини
Loading...