На Прикарпатті на два місяці заборонили рибальство

В період з 15 жовтня по 15 грудня 2019 року в Івано-Франківській області триватиме двомісячник з охорони нерестуючої форелі – заборонено всі види рибальства. Про це інформує...

В період з 15 жовтня по 15 грудня 2019 року в Івано-Франківській області триватиме двомісячник з охорони нерестуючої форелі – заборонено всі види рибальства.

Про це інформує управління Державного агентства рибного господарства в Івано-Франківській області, пише “Галка”.

“Згідно з наказом Івано-Франківського рибоохоронного патруля № 79 від 09.09.2019, забороняються усі види рибальства, добування водних біоресурсів, проведення гідротехнічних робіт (в т.ч. добування піщано-гравійної суміші та річкового каміння) у руслах та прибережних захисних смугах гірських та передгірських річок Прикарпаття. В зазначеному документі наведено перелік річок та їх ділянок, які є ареалом поширення струмкової форелі”, – йдеться у повідомленні.

Основною метою проведення двомісячника є забезпечення охорони та збереження в належному стані середовища існування, шляхів міграції і місць природного відтворення аборигенного виду лососевих – струмкової форелі. Насамперед це стосується річок у Богородчанському, Верховинському, Долинському, Косівському, Надвірнянському та Рожнятівському районах області.

“Для збереження популяції та сприяння відтворенню струмкової форелі, збільшення її чисельності в гірських річках Карпат Івано-Франківською обласною державною адміністрацією видано розпорядження № 484 від 27.09.2019 “Про проведення в області двомісячника з охорони нерестуючої форелі”. Івано-Франківський рибпатруль ініціював підготовку цього нормативно-правового документу та вживатиме відповідних заходів для охорони нерестуючої форелі”, – зазначив в.о. начальника Управління Ігор Корсун.

В управлінні підкреслили, компенсація згідно із затверженими таксами за одну виловлену особину форелі, незалежно від її розміру та ваги, становить 340 грн.

Читайте також: “Шкода, що ти туда не впав”: Марцінків чиновнику про відкритий люк на “стометрівці”. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...