Кращі спортсмени Прикарпаття відзначилися на європейських та світових змаганнях

Сьогодні, 11 листопада, в Івано-Франківську відбулася щотижнева нарада голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних органів виконавчої влади. Орест Оклієвич,...

Сьогодні, 11 листопада, в Івано-Франківську відбулася щотижнева нарада голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних органів виконавчої влади.

Орест Оклієвич, директор департаменту молоді і спорту ОДА, розповів про стан справ у спортивній сфері, пише “Галицький кореспондент”.

“На Прикарпатті функціонує 42 дитячо-юнацькі спортивні школи, де навчається 17.3 тисячі дітей і підлітків. Також є 9 центрів розвитку фізичної культури. Ще 237 дітей займаються в особливому центрі для дітей з інвалідністю”, – навів статистику Орест Оклієвич.

Також, за його словами, прикарпатські спортсмени 13 разів виборювали медалі на європейських і світових чемпіонатах.

“Перерахуйте основні проблеми галузі, і на наступній сесії облради ми їх розглянемо”, – сказав голова ОДА Денис Шмигаль

Орест Оклієвич на це сказав, що фінансування спорту на Прикарпатті цього року складає 215 мільйонів гривень. Цього не вистачає на нові споруди.

“За роки незалежності у нас, крім пари стадіонів, не будували сучасної спортивної інфраструктури. Однак маю відзначити стадіон в ІФНТУНГ, який після реконструкції відповідатиме високим стандартам якості і зможе приймати чемпіонати. Також маємо надії на новий біатлонний комплекс. З трампліном у Ворохті, як ви знаєте, є велика проблема – але справа рухається вперед, і наступного року два трампліни отримають нове покриття”, – додав посадовець.

Читайте також: Погрожували ножем: у Франківську троє осіб пограбували чоловіка. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...