В Івано-Франківську розповіли про пільги для осіб з інвалідністю

Сьогодні, 10 лютого, в Івано-Франківську відбулася щотижнева онлайн-нарада заступника голови облдержадміністрації Віталія Федоріва з керівниками структурних підрозділів ОДА і територіальних органів виконавчої влади. Одним...

Сьогодні, 10 лютого, в Івано-Франківську відбулася щотижнева онлайн-нарада заступника голови облдержадміністрації Віталія Федоріва з керівниками структурних підрозділів ОДА і територіальних органів виконавчої влади.

Одним з питань порядку денного стала допомога підприємствам і організаціям, заснованих людьми з інвалідністю. Володимир Корженьовський, директор департаменту соціальної політики ОДА, розповів про пільги для таких осіб, пише “Галицький кореспондент”.

“Вони мають пільги на сплату таких податків, як ПДВ, податки на майно та на прибуток. Також у нас діє і ряд інших преференцій для компаній і організацій людей з інвалідністю. Зараз на Прикарпатті є сім організацій, які мають такі пільги”, – зазначив Корженьовський.

На цих семи підприємствах працює 206 осіб, 145 з яких мають інвалідність. Тож вони звернулися до департаменту соцполітики за пільгами і отримали їх.

“Органи влади мають належно сприяти таким підприємствам, це одне із найперших наших завдань у соціальній сфері”, – сказав Віталій Федорів.

Читайте також: Наслідки негоди: на Прикарпатті без світла залишився 31 населений пункт

Категорії
Новини
Новини
Loading...