Лебеді, баклани, чаплі: якою є зима на Дністрі. ФОТО

Незвичайно тепла зима на Прикарпатті внесла зміни в природні процеси. Освітлені ділянки лісів та галявини де-не-де покриваються первоцвітами: підсніжниками, печорницею та медункою. Бубнявіють бруньки...
Незвичайно тепла зима на Прикарпатті внесла зміни в природні процеси. Освітлені ділянки лісів та галявини де-не-де покриваються первоцвітами: підсніжниками, печорницею та медункою. Бубнявіють бруньки на деревах.

Мешканець села Хмелева Городенківського району Ігор Нагірний розповів, що біля берегів Дністра можна було побачити перелітних птахів, а зокрема лебедів. Птахи не лякалися людської присутності та залюбки брали з рук корм, пише Голос України.

На відстані 100 км (від міста Заліщиків до села Незвисько Городенківського району) вздовж Дністра орнітологи нарахували понад 200 лебедів. Можна було побачити також бакланів, їх налічили аж 800, є такі особливі методики підрахунків. Сотні чайок, 2700 качок-крижнів та навіть кілька десятків білих і сірих чапель.

Дністровський каньйон цієї лютневої пори привабливий і для туристів. Адже відкриваються ділянки, зазвичай укриті зеленню. Цікаві об’єкти, гроти, оголені травертинові скелі, яким сотні мільйонів років. У них можна натрапити на скам’янілі двостулкові молюски тощо. Ігор Нагірний знайшов якось камінну морську зірку. Звісно, літо на Дністрі надзвичайно принадливе, та охочі до пригод знайдуть тут для себе багато цікавого і цієї пори.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...