“Захистимо мову”: в Івано-Франківську відбулося віче. ФОТО

На віче, ініційованому Громадським рухом захисту та розвитку української мови, зібралися активні та небайдужі жителі  і громадські організації. Про це повідомив міський голова Івано-Франківська...

На віче, ініційованому Громадським рухом захисту та розвитку української мови, зібралися активні та небайдужі жителі  і громадські організації.

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на офіційній сторінці в соціальній мережі Фейсбук, який також був присутній на акції.

“Пригадую, що саме наше місто було рушієм змін. І знову францівці ініціювали таке віче, яке пройде і в інших містах. Насправді, це дуже сумно, що у незалежній державі доводиться стояти на захисті однієї з основ державності – мови. Прикро, що нам доводиться погоджувалися на квоти державної мови. Але й це видалося небезпечним для деяких можновладців. І тепер вони хочуть їх зменшити Але, безумовно, тішить, що громада готова стати на її варті. Дякую кожному, хто не готовий миритися зі свідомим нищення державності. Дякую за те, що ми в таких ситуаціях єдині. Бо навіть немає сумніву що ми, українці, виграємо цю гібридну війну”, – йдеться в дописі.

Читайте також: Уряд запланував три етапи підвищення мінімальної зарплати на наступний рік

Категорії
Новини
Новини
Loading...