Бюрократія загрожує виконанню рішення суду по звільненню 3 гектарів державного лісу в Рибному

Прокуратура Івано-Франківської області роками судиться з місцевим кримінальним елементом Ігорем Халамендою, відомим в бандитських колах на прізвисько Бура, щодо трьох гектарів лісу в урочищі...

Прокуратура Івано-Франківської області роками судиться з місцевим кримінальним елементом Ігорем Халамендою, відомим в бандитських колах на прізвисько Бура, щодо трьох гектарів лісу в урочищі «Рибне», поруч з Івано-Франківськом.

 

Проте сам Халаменда не спішить повертати захоплену землю у власність лісгоспу. А виконання рішення суду, яке зобов’язує Буру повернути ліс у власність держави, загрожує розтягнутися в часі через ланцюг бюрократичних процедур.

30 червня 2020 року Івано-Франківський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу адвокатів Ігора Халаменди. З цього моменту вступило в законну силу рішення Тисменицького районного суду. Відтак, прокуратура Івано-Франківської області має усі законні підстави вимагати виконання рішення суду про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою ДП «Івано-Франківське лісове господарство» та залучати до цього виконавчу службу.

У п’ятницю, 3 липня представники прокуратури Івано-Франківської області розповіли представникам ЗМІ деталі щодо виконання рішення Тисменицького районного суду. Згідно з рішенням суду, Халаменда зобов’язаний демонтувати огорожу на землі, яка належить лісгоспу.

«Згідно з рішенням підприємець повинен усунути користування земельними ділянками лісогосподарського призначення та природозаповідного фонду, які розташовані у селі Рибне. Впродовж 5 днів після набрання законної сили цим рішення воно направляється до суду першої інстанції . Прокуратура готує запит про видачу виконавчого листа та скеровує в суд першої інстанції, які видають виконавчий лист. В подальшому ми вживаємо заходи для звернення цього виконавчого листа до виконання та далі вже робота виконавчої служби, які мають свій арсенал засобів, щоб дане рішення було виконано», – повідомили в прес-службі прокуратури Івано-Франківської області.

З’ясувалося, що станом на вечір понеділка, 6 липня, до Тисменицького районного суду запит із прокуратури досі не надійшов.

Щоб з’ясувати деталі  справи, редакція Ратуші звернулася до пресслужби Тисменицького районного  відділу державної виконавчої служби. Проте надавати коментарі вони відмовилися. Мовляв, не можуть коментувати виконання рішення, яке вони ще не отримували.

Тоді кореспондент Ратуші звернувся до Тисменицького районного суду. Як стало відомо, станом на сьогоднішній  вечір, 6 липня, до Тисменицького районного суду запит про видачу виконавчого листа досі не надійшов.

 Читайте також: На Верховинщині хлопець віддав шахраям 14 тисяч за неіснуючий трактор

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...