З музиками та трембітами: мешканці Верховинщини протестуватимуть під Верховною Радою

14 липня 2020 року о 10 годині у Києві на площі біля Верховної Ради України Верховинська районна рада спільно з громадськістю проведе виїзну сесію,...

14 липня 2020 року о 10 годині у Києві на площі біля Верховної Ради України Верховинська районна рада спільно з громадськістю проведе виїзну сесію, на якій буде розглянуто питання щодо збереження Верховинського району як окремої адміністративно-територіальної одиниці.

Про це інформують на сторінці Верховинської районної ради.

“Верховинці проведуть мирну акцію, всі учасники будуть одягнуті у гуцульський стрій, гратимуть троїсті музики та трембіти. Закон говорить, що відстань від населених пунктів до адміністративного центру має бути не більше 60 км., а доїзд – до 60 хвилин. Як нам бути і жити, коли в разі ліквідації району і об’єднання з Косівським районом відстань для більшості жителів району становить від 60 до 100 км. через погані дорогі і які високо в горах взагалі відсутні, а доїзд до міста Косова від 2 до 5 годин У нас дисперсна (розкидана) форма поселення. Чому нас не чують!? чому хочуть знищити гуцульський субетнос!? Хто перед собою поставив таке руйнівне завдання!? Ми за реформи, але реформи для людей! Ми вижили під час окупації Австро-Угорської імперії, Польської, Німецької, Московської, чому нас зараз хочуть знищити!? Почуйте “SOS” гуцулів Верховинщини! Врятуйте і підтримайте нас. Хай Господь Бог дасть розум і мудрість усім нам!” – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Лісопильний цех, житловий будинок та дах ресторану: наслідки пожеж на Прикарпатті за минулу добу

Категорії
Новини
Новини
Loading...