Прикарпатський співак став постійним гостем концертних заходів в Італії

Багато наших громадян виїхали на заробітки за кордон, та остаточно відчужуватись від рідної землі українці не хочуть. Саме  тому з відкритими обіймами зустрічають тих,...

Багато наших громадян виїхали на заробітки за кордон, та остаточно відчужуватись від рідної землі українці не хочуть. Саме  тому з відкритими обіймами зустрічають тих, хто несе через кордони українську культуру, втілену  в піснях.

Любомир Згурський, прикарпатський співак та автор пісень, вже давно творчість  на  рідних теренах  поєднує із закордонними пісенними вояжами. Один  із його регулярних проектів:   “Українські вечорниці з Любомиром Згурським та Друзями”. 

“Формат такого свята набув популярності не тільки в Італії, але і Греції, Польщі, Німеччині, Америці та інших країнах світу. Я завжди знав якою важливою для заробітчан є духовна та творча підримка далеко від рідного дому. Українська аудиторія за кордоном дуже особлива: щира, емоційна, добра. Також на наших вечорницях відбувається багато хороших подій: знаходяться люди, які один одного не бачили давно і не знали, що живуть поряд. Іноді люди знаходять роботу чи квартиру для проживання, навіть закохуються”, –  розповідає  співак.

Цієї осені  Любомир виступав на  фестивалі «GUSTI DI FRONTIERA», презентуючи Україну та українську пісню.

“Я опинився на кордоні 2-х країн. Спочатку було страшно. Бачив масштаб фестивалю, на якому гуляли понад сотня тисяч людей різних національностей. Саме місто Горіція, де проходив фестиваль, знаходиться на межі Італії і Словенії; також не подалік знаходиться Хорватія та Австрія”, – розказує  Згурький.

А почалося все з того, що талановитий український хлопець приїхав у Італію підзаробити  грошей. Та потрапив Любомир у той район Італії,  де роботи не вистачало і  місцевим жиителям. Тоді в нагоді став співочий дар Любомира.

“Мене завжди запрошували співати на хрестини, весілля, дні народження. Також брав участь у багатьох українських концертах по всій Італії, а саме: у листопаді 2007  на 5-тій річниці Української церкви у місті Pescara, на 7 річниці української церкви в Мілані, до дня жінки в Комо. А також дав свій сольний концерт Sala civica radio у містечку  Meda (prov. di Milano), який організував особисто з друзями”, – пригадує співак. 

Зараз більшість свого часу Любомир проводить на рідному Прикарпатті, пишучи пісні та продовжуючи  навчання вокалу. Та все ж не такими рідкісними  є  і його подорожі до Італії, де  на українську пісню з нетерпінням чекають наші  земляки.

Читайте також: Прикарпатка ввійшла в п’ятірку найкращих на шоу “Модель XL”. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...