У США вирішили, в які українські військові частини передадуть протитанкові комплекси

США планують передати ПТРК Javelin до частин ЗСУ, які розташовані подалі від фронту, пише з посиланням на джерела The Wall Street Journal Американські офіційні особи...

США планують передати ПТРК Javelin до частин ЗСУ, які розташовані подалі від фронту, пише з посиланням на джерела The Wall Street Journal

Американські офіційні особи кажуть, що вони уважно вивчають справу передачі Україні протитанкової зброї Javelin. Тому нею будуть оснащені частини, що розташовані далеко від фронту, щоб її не було використано для наступальних операцій, і щоб вона не потрапила до рук ворога, цитує матеріал Голос Америки.

У 2014 році, коли США передали Україні радарні системи для виявляння розташування ворожої артилерії, одна з таких установок під час боїв за Дебальцеве, опилилася в російських руках.

Тоді, представник збройних сил України повідомив американську сторону, що було знищено частини радарної системи перед відступом військ, проте це не єдиний випадок. Американське устаткування після російського вторгнення до Грузії у 2008 році було знайдено на захоплених російських базах, а деякі частини можна було придбати навіть на чорному ринку у Тбілісі.

Отже, такі інциденти не є винятковими, вважають у Вашингтоні. 

Читайте також: Нардепа з Прикарпаття звинуватили у поїздках до Росії. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...