З квітня набере чинності новий закон: чого очікувати франківським підприємцям

З квітня в дію вступає новий закон, згідно з яким прикарпатських підприємців перевірятимуть без попередження. Цьогоріч Держпродспоживслужба провела 21 позапланову перевірку суб’єктів господарювання. Усі...

З квітня в дію вступає новий закон, згідно з яким прикарпатських підприємців перевірятимуть без попередження.

Цьогоріч Держпродспоживслужба провела 21 позапланову перевірку суб’єктів господарювання. Усі керівники відмовились від відеофіксації перевірки. Як пояснює начальник Держпродспоживслужби Роман Гурський, відповідно до законодавства відеофіксація проводиться лише за згодою суб’єктів господарювання.

“Усі відмовились. А потім говорять про нетактовне поводження ревізорів і так далі. Якщо в тебе все добре, то чому ти так боїшся відеофіксації, а потім незрозумілі розмови”, – коментує він.

З 4 квітня 2018 року вступає в дію новий закон, згідно з яким перевіряючий і підприємець може вести відеофіксацію, та пізніше використовувати в судових суперечках.

Оскільки раніше підприємці були попереджені про перевірки і часом вдавалися до різного роду хитрощів, оголошували на ті дні оголошували “санітарний тиждень”. Тому тепер до них на перевірку інспектори будуть іти без попередження.

Читайте також: Франківські медики використовують інноваційні методи оперування

Категорії
Новини
Новини
Loading...