“У січні згубні звички подорожчали лише на 1%”: відомі причини

Українці скоро відчують наслідки переходу на нову систему державного моніторингу вартості продуктів. Зокрема, контроль буде вестися за вартістю алкоголю та тютюнових виробів. Про це...

Українці скоро відчують наслідки переходу на нову систему державного моніторингу вартості продуктів. Зокрема, контроль буде вестися за вартістю алкоголю та тютюнових виробів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив депутат “Об’єднання “Самопоміч” Олексій Дорошенко.

У січні вартість алкоголю не відчутно змінилась. Таке трапилось вперше за кілька років. Причиною стали стабільний акциз на алкогольні напої та збільшення конкуренції на ринку.

“Це пов’язано з тим, що акциз на алкогольні напої, окрім зроблених із коньячних спиртів, не піднявся. На внутрішньому ринку горілки посилилася конкуренція, що призвело до зниження ціни”, – розповів Олексій Дорошенко.

Загалом середня вартість горілки, вина та пива збільшилась на 1%, що в грошовому еквіваленті не перевищує 40 копійок. Водночас ціни на сигарети підвищились на 2%.

“Преміальний сегмент подорожчав на 2%, або на 70 копійок. Середньостатистична вартість таких сигарет становить 32,7 гривні. Середній ціновий сегмент коштував 26,9 гривні. Він став дорожчим на 2%, або 60 копійок”, – стверджує Олексій Дорошенко.

Як відомо, поступове підняття акцизів на сигарети буде компенсуватися стабільністю на ринку алкоголю. Окрім цього, буде зменшуватись частка тіньових спиртних напоїв.

Читайте також: На сьогоднішіній сесії міської ради депутати проголосували за програму розвитку комунального транспорту

Категорії
Новини
Новини
Loading...