Батальйон “Госпітальєри” нагородили орденом “За спасіння життя”. ФОТО

Отримали почесну нагороду голова Обласної спілки учасників АТО на Прикарпатті Андрій Долик разом із дружиною. Орден «За спасіння життя» вони передали на базу батальйону “Госпітальєри”. Церемонія...

Отримали почесну нагороду голова Обласної спілки учасників АТО на Прикарпатті Андрій Долик разом із дружиною. Орден «За спасіння життя» вони передали на базу батальйону “Госпітальєри”.

Церемонія вручення проходила в Марійському духовному центрі в Зарваниці. Про це на своїй сторінці у соцмережі написала командир батальйону Госпітальєри УДА Яна Зінкевич.

“Велика честь для всіх добровольців батальйону Госпітальєри отримати орден «За спасіння життя»”, – зазначила жінка.

“Не існує у світі такої одиниці виміру, якою б можна було визначити цінність кожного врятованого життя. Найвищої пошани та поваги заслуговують ті, хто надає медичну допомогу нашим бійцям, евакуює поранених, хто, ризикуючи собою, виносить людей з пожежі чи витягує з водойми, ті, хто дає шанс з’явитися на світ ще одній людині. Пошана і дякую тим, хто підтримує українське військо чи допомагає зневіреним знову відчути смак життя” – з цих слів і розпочалася церемонія нагородження, де поряд з Госпітальєрами кавалерами ордену стали інші безліч почесних людей.

Зазначимо, орден «За Спасіння Життя» імені академіка Леоніда Ковальчука — це громадська відзнака, якою нагороджуються медичні працівники, працівники державної служби України з надзвичайних ситуацій, та інші особи (група осіб) за мужність і героїзм, виявлені при рятуванні життя людей, під час виконання службового або громадянського обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для власного здоров’я, а також за систематичну працю і наукові відкриття в галузі медицини, що дало змогу зберегти здоров’я української нації.

Започаткували нагороду ще у 2016 році.

Світлина від Яни Зінкевич.

Світлина від Яни Зінкевич.

Світлина від Яни Зінкевич.

Читайте також: Франківськ і Жешув обговорили перспективи створення українсько-польського культурного центру

Категорії
Новини
Новини
Loading...