Українська стрічка здобула перемогу на відомому фестивалі. ВІДЕО

На щомісячному міжнародному фестивалі Short to the point (Румунія) в номінації “кращий монтаж” перемогла короткометражна стрічка “Дякую”, яку зняли на замовлення Міністерства інформаційної політики...

На щомісячному міжнародному фестивалі Short to the point (Румунія) в номінації “кращий монтаж” перемогла короткометражна стрічка “Дякую”, яку зняли на замовлення Міністерства інформаційної політики України.

Про це повідомляє Politeka.

“Перемога стрічки “Дякую” – це ще один невеликий крок, який доводить, що Україна цікава світові. Переконаний, що це тільки початок великої кампанії з просування України в світі. Це можливо завдяки об’єднанню влади та суспільства. Спасибі творчій групі і сподіваюся, що завдяки спільній роботі МІП та МЗС цю картину побачать мільйони людей”, – зазначив міністр інформаційної політики Юрій Стець.

Як повідомила радник міністра Марина Соботюк, стрічка “Дякую” пройшла офіційний відбір на міжнародні фестивалі в Токіо (Tokyo Lift-Off Film Festival 2018) і Ризі (International Tourism Film Festival “Tourfilm Riga”). Загалом фільм представлений на 100 фестивалях по всьому світу.

Короткометражна стрічка “Дякую” показує Україну очима японського туриста як цікаву, гостинну, самобутню країну з захоплюючими пейзажами та багатою історією. Стрічку зняла Best Friends Film на замовлення МІП. “Дякую” вже презентували в Токіо, Києві, Харкові та Острозі.

Нагадаємо, в Україні покажуть короткометражний фільм-постсимфонію “Арка” про Чорнобильську трагедію, який зібрав нагороди по всьому світу.

Презентація стрічки відбудеться в день річниці аварії на ЧАЕС. Фільм “Арка” розповідає про те, що в зоні відчуження є майбутнє.

Автор ідеї фільму і продюсер – Ірина Ніколаєнко. Музичний продюсер – відомий український рок-музикант, автор знаменитої рок-версії Гімну України Микита Рубченко. У співавторстві з композитором Ярославом Мисиком вони написали саундтрек до фільму – постсимфонію “Арка”

Зйомки проходили в жовтні-листопаді 2016 року під час будівництва захисної арки для зруйнованого четвертого енергоблоку ЧАЕС – в безпосередній близькості від місця аварії в 1986 році. В основу фільму лягла історія хлопчика, який виріс в Прип’яті, кадри кінохроніки, а також музика, спеціально написана для фільму.

Читайте також: Cтудент-стоматолог з Франківська вибув із шоу “Голос країни”. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...