У Франківську дитяча спільнота “Добре серце” провела Хресну Дорогу Ненародженої Дитини. ФОТО

У середу, 3 квітня, в Архікатедральному і Митрополичому Соборі Воскресіння Христового УГКЦ  діти-учасники спільноти «Добре серце» (керівник Ірина Фреїшин) провели Хресну Дорогу Ненародженої Дитини....

У середу, 3 квітня, в Архікатедральному і Митрополичому Соборі Воскресіння Христового УГКЦ  діти-учасники спільноти «Добре серце» (керівник Ірина Фреїшин) провели Хресну Дорогу Ненародженої Дитини.

Метою Хресної дороги є молитва за всіх ненароджених дітей, які стали жертвою страшного гріха – аборту, повідомляє Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Варто нагадати, що Постановою Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ було затверджено «Програму протидії абортам в Україні». Серед заходів, передбачених програмою, є запровадження в нашій Церкві Дня пам’яті абортованих дітей. Цей день відзначається щороку у другу суботу Великого посту.

У сучасному світі життя ненародженої дитини є мішенню смерті. Суворі реалії сьогодення нищать світ людяності, гасять вогнище родинної любові, занапащають безсмертні душі. Тому, кожен, хто побував на цій Хресній Дорозі, щиро молився за недопущення гріха дітовбивства, за ненароджених дітей, їхніх матерів і батьків, за лікарів і медичних сестер, за усіх тих, від кого залежить невинне життя.

Діти-учасники спільноти ще по-різному розуміють цю важку тему, але в часі її читання і молитви вони дуже старалися та співпереживали зі змістом кожного із 14-ти стоянь. Глибокий зміст розважань кожної стації, віршовані рядки слів ненародженої дитини та музичний супровід до сліз зворушили присутніх та змусили задуматися про цінність життя, дарованого Богом.

Звертаючись до парафіян духівник спільноти, отець Микола Фреїшин сказав, що дана Хресна Дорога – це символічне звернення вбитих дітей до батьків, лікарів, авторів законів, що дозволяють аборти і до усього суспільства, в якому позбавлення життя невинної дитини, на жаль, вважається нормою. Церква ж завжди навчала, навчає і нагадує всім: Господь забороняє позбавляти життя ненародженої дитини! На сторожі захисту людського життя стоїть п’ята Божа Заповідь «Не убий».

На завершення священик щиро подякував батькам, організаторам та дітям-учасникам спільноти «Добре серце» за жертовність, небайдужість і старанність, щоб показати всім світло Божої Любові, а особливо тим, хто потребує співчуття, ласки та любові найбільше.

Читайте також: Прикарпатців запрошують до спільної молитви за збереження життя ненароджених дітей

Категорії
Новини
Новини
Loading...